Как да създадете уебсайт за недвижими имоти и колко ще струва

Мрежата се превърна в място, където хората търсят не само полезна или забавна информация, но и стоки и услуги, които имат истинска стойност само в офлайн света, поради което разработването на уебсайтове за недвижими имоти сега трябва да се разглежда като средство за насърчаване на бъдещи клиентите да вземат своите решения за покупка.

Защо да инвестирате в създаването на уебсайт за недвижими имоти?

Целта на брокерите преди е била да попаднат в местните вестници и списания, като пуснат там своите малки обяви. Сега обаче всичко става дигитално и в един момент стана ясно, че наличието на уебсайт може да даде допълнителни възможности за растеж и развитие и на агенция за недвижими имоти.

В интернет има много канали, платформи и уебсайтове, към които отиват вашите клиенти и където вашият бизнес може да присъства. Следователно, пресичането на шума на интернет сега е по-трудно от всякога. Изключително трудно е да спечелите вниманието на хората. За някои от професионалистите в областта на недвижимите имоти това е достатъчно убедителен аргумент срещу създаването и поддържането на уебсайт. Но въпреки факта, че има много различни дестинации за вашите настоящи и бъдещи клиенти в мрежата, това не означава, че трябва да присъствате на всички тези платформи, опитвайки се да ги накарате да ви забележат и по този начин да се изгубите в дигиталното пространство . Вашият собствен уебсайт за недвижими имоти е единственото място, където не се състезавате за внимание с никого. За разлика от уебсайтовете за социални мрежи, вашият собствен сайт е много по-вероятно да не съдържа такъв разсейващ фактор като банерните реклами на вашите конкуренти. Така че, когато има платформа, която можете да използвате изключително за ваша полза, добра идея за вас е да я възприемете като свой личен маркетингов двигател.

1. Генериране на потенциални клиенти. Ангажирането на клиенти и привличането на потенциални клиенти на вашия уебсайт е това, за което можете да получите помощ на първо място. Целта тук е да генерирате достатъчно трафик, за да осигурите достатъчен брой клиенти. За да бъдат тези резултати задоволителни, уебсайтът трябва да бъде оптимизиран и най-ефективните начини за това ще бъдат обсъдени по-долу.

2. Показване на вашите експертни познания. На агентите по недвижими имоти се вярва само когато са добри в управлението на репутацията си. Уебсайтът е страхотна платформа, върху която ще можете да имате пълен контрол. Вероятно не винаги ще има само щастливи и доволни клиенти. И все пак трябва да останете фокусирани и да следите всички отзиви, които излизат онлайн. Изградете доверие, като бъдете честни и покажете своя опит, докато споделяте персонализирано съдържание на уебсайта си, също така помислете за създаване на блог. Възползвайте се максимално от уебсайта си – препоръките, наградите и отличията са добри за целите на установяване и поддържане на вашата репутация.

Ако все още се съмнявате относно изработването на уебсайт за подпомагане на купувачи и продавачи с техните нужди от недвижими имоти, можем да ви дадем още три причини да инвестирате в уебсайт за недвижими имоти:

3. Познаваемост на марката. Всеки агент по недвижими имоти е марка, предаваща конкретно послание на неговата или нейната целева клиентела. Следователно уебсайтът не е просто добре изглеждаща брошура или профилна страница. Вашият уебсайт трябва да бъде надеждно средство за поддържане на това послание с качествен, последователен дизайн. Познаваемост на марката в крайна сметка означава, че местните купувачи и продавачи на жилища знаят кой сте. Подобрява се чрез извършване на дейности за разпознаване на марката като:

  • Правене на разумни рекламни разходи, свързани с марката
  • Предлагане на подходяща информация, която да заинтригува вниманието
  • Свързване с членовете на аудиторията и сътрудничество с лидери

4. Винаги актуална информация. На вашия уебсайт за недвижими имоти потребителите трябва естествено да получат информация за това какви имоти се продават в района, какво се предлага в момента на пазара. Това е, уебсайтовете за недвижими имоти, които предлагат отлично местно съдържание съчетано с добро изживяване при търсене, несъмнено ще генерират много трафик.

5. Спестяване на време. Най-важната част от работата на брокерите е да сключват сделки, което включва управление на цялата документация, пътуване до имотите с клиенти, насочване през процеса на планиране и подготовка на домовете им за продажба, поддържане на връзка с тях след продажбата чрез имейл и други подобни. С богат на функции, красив и генериращ потенциални клиенти персонализиран уебсайт можете да се съсредоточите върху тези дейности и да изпълнявате основните задължения и отговорности.

Основни изисквания при изработка на сайт за брокер на недвижими имоти

Когато сте решили да създадете уебсайт, е крайно време да помислите как да накарате хората да се насладят на опита си от взаимодействието с него.

Трите опорни точки на вашия уебсайт за недвижими имоти по отношение на неговия дизайн и хостинг са следните:

1. Силно SEO.

Вече споменахме, че агент по недвижими имоти, който желае да докаже своя опит, трябва да започне блог на своя уебсайт. Да имате блог може да ви е от полза дори повече от това. В крайна сметка това може да помогне за улавяне на повече потенциални клиенти.

Оптимизацията за търсачки се разглежда, когато съдържанието на вашия сайт или блог се подобрява, за да стане по-подходящо и привлекателно за търсачките. Често е добра идея да включите специалисти по SEO на трети страни, които могат да формулират подробни препоръки за подобряване на видимостта на вашия сайт в търсачките чрез органични или алгоритмични резултати от търсенето. Въпреки че пазарът на недвижими имоти е доминиран от гиганти като Bulgarian properties, Address и други, все още имате шанс да получите високо класиране в Google, ако се съсредоточите върху местните класации, коригирайки вашата SEO стратегия.

2. Интелигентно име на домейн.

Изборът на ефективно име на домейн за вашия уебсайт е също толкова важен. Това решение обикновено се взема веднъж, така че е по-добре да не правите грешки за да успеете да свържете предприятието си с пазара при първия опит. Това са съветите, които трябва да имате предвид:

  • Запазете го кратко, професионално и в съответствие с вашата лична идентичност на марката.
  • Опитайте да използвате ключови думи, свързани с индустрията на недвижимите имоти.
  • Избягвайте да използвате собственото си име, освен ако репутацията ви вече не е добре установена.
  • Въздържайте се от използването на акроними или съкращения.
  • Уверете се, че произнасянето не е трудно.
  • Купете грешно написани варианти на вашия домейн, така че потребителите да не бъдат пренасочвани към други уебсайтове, когато се опитват да се свържат с вас.

3. Интуитивна навигация и адаптивен дизайн.

Обикновено уебсайтът за недвижими имоти съдържа толкова много информация, че може да стане трудно за навигиране. И все пак доброто потребителско изживяване предполага, че хората не трябва да губят времето си, за да измислят как да се ориентират във вашия уебсайт. По-скоро трябва да прилича на спасителна жилетка, чието съществуване се потвърждава по време на представянето на инструкциите за безопасност, но не се преглежда многократно, за да се увери, че е на мястото си. Вместо това човек просто знае къде да намери жилетката, когато е необходимо. Така че осигурете правилната функционалност, като предоставите следното на вашия сайт:

  • Страница за контакт
  • Страница за нас
  • Потребителите могат да стигнат до всяка страница от всяка страница
  • Добре изглеждащо, информативно и интерактивно меню
  • Оптимално изживяване при разглеждане и взаимодействие

Задължителни функции на уебсайт за недвижими имоти

Освен това има списък с основни функции на сайта за недвижими имоти, които съставляват гръбнака му. Тези основни компоненти, необходими за изграждането на сайт за недвижими имоти, включват следния списък с функции на уебсайт за недвижими имоти:

1. Достъп до услуги за множество обяви (MLS).

Един добър уебсайт на агент по недвижими имоти трябва да свързва потребителите с MLS данни (Multiple Listing Service). Като локални бази данни за имоти за продажба, MLS позволяват на продавачите и собствениците на имоти да имат видим и достъпен за множество агенти имот. Интегрирането на MLS свързва уебсайта на агент директно с локалната база данни на MLS. Недостатъкът на този вид интеграция е, че достъпът не е изключителен, въпреки че целият процес се управлява и конфигурира по прост и удобен начин. Интернет обменът на данни (IDX) прави възможно извличането на данни от списъците от MLS и интегрирането им във вашия уебсайт.

2. Търсене на живо.

Търсенето на недвижими имоти и отдаване под наем трябва да дава подходящи резултати. За да се случи това, трябва да предоставите на потребителите изчерпателен набор от филтри за търсене: тип обява (купуване, отдаване под наем или продажба), цена, тип жилище, брой спални, удобства, съоръжения, година на построяване и др. Специален инструмент ще позволи да се очертаят точните граници на търсене, за да се улови кварталът, в който потребителят иска да намери имот.

3. Адекватен набор от изображения за всеки недвижим имот.

Въпреки че интуитивната навигация и отзивчивият дизайн гарантират добро потребителско изживяване на посетителите на вашия уебсайт, успехът на един сайт се измерва в това колко сделки са сключени с негова помощ. Но първо трябва да се заинтересуват бъдещите купувачи или наематели. Този интерес се предизвиква от професионално изглеждащи изображения на имоти. Подходящите изображения с висока разделителна способност говорят сами за себе си, така че е добра идея да зададете строги изисквания за размера, формата и разделителната способност на снимките на вашата платформа.

4. Видео или виртуални обиколки.

Една обиколка в избран дом разказва дори повече за недвижим имот от най-подробния и качествен набор от изображения. Видео обиколкатае чудесна алтернатива, но технологиите за добавена и виртуална реалност от своя страна могат да предоставят на потребителите обща, но в същото време изчерпателна информация за моделирането на екстериора и интериора.

5. Съобщения.

За да намери идеалното място, купувачът трябва ясно да съобщи своите изисквания, докато продавачите и агентите по недвижими имоти трябва да отговорят адекватно на тези запитвания. По този начин вграденият инструмент за съобщения трябва да е удобен за всички. Това може да бъде или чат на живо, който е най-бързият начин за получаване на обратна връзка, или система от директни текстови, гласови и видео съобщения за контакт със собственици на имоти или брокери.

Разширени функции на уебсайта за недвижими имоти

Ако основните функции са гръбнак, който поддържа силен, удобен за търсачката уебсайт, който е лесен за намиране в мрежата и използване; разширените функции на уеб платформата за недвижими имоти дават допълнителни опции за подобряване на потребителското изживяване.

  • Детайлен списък. Потенциалните наематели или купувачи са нетърпеливи да знаят възможно най-много за имотите, върнати в резултатите от търсенето. Следователно трябва да сте сигурни, че има такива възможности за показване на тези подробности на вашия уебсайт. Например разбиването и цветното кодиране на кварталите в града и посочването дали са лоши, много лоши, неутрални, добри или страхотни дава по-ясна представа къде се намира имотът. Тази функция дава възможност да се показват резултатите от събирането на тонове информация: демографски данни, ниво на престъпност, средна цена на недвижимите имоти и други, докато преди 15 години само брокерите имаха достъп до този вид информация.
  • Календар. Свързвайки инструмент за календар към вашата платформа за недвижими имоти, вие ще позволите на потребителите да проверяват наличността на агентите по недвижими имоти и ще позволите да резервирате срещи за преглед на имота. По този начин собствениците на имоти, брокерите и клиентите могат да имат достъп до календара, да преглеждат и редактират подробности за събития, освен ако не са блокирани да правят това. Освен това можете да активирате синхронизирането на потребителски профили с външни източници като Google Calendar или Apple Calendar за допълнително удобство.
  • Калкулатор. Тази функция предлага финансов инструмент за изчисляване на достъпността на къщата чрез отчитане на критерии като годишен доход на домакинството, заплата и други доходи (преди данъци), срок на ипотечния заем, лихвен процент и други. Освен това е страхотно, когато разликата между разходите за закупуване и наемане на недвижим имот е лесно илюстрирана.

Стъпки на уеб разработката за недвижими имоти

1. Осигурете необходимите функции. За да бъде вашият уебсайт за недвижими имоти страхотен, неговата структура трябва да бъде добре планирана и проектирана. Така че, от самото начало, избройте основните и разширени функции, с които бихте искали да го опаковате, и по този начин да облекчите проблема. След това опитайте да формулирате целта си при разработването на уебсайт, основните цели и проучете коя е вашата целева аудитория.

2. Изберете ценови диапазон и съберете екип за разработка. Когато вашите бизнес и лични цели са добре дефинирани, посочете ясно в какъв ценови диапазон очаквате да попадне разработката на уебсайт. Имайки предвид всичко това, вероятно е да получите парите си. Междувременно можете да изберете компания за разработка на софтуер, с която да си сътрудничите. Когато бъде намерен правилният екип, най-вероятно целите ви ще бъдат леко променени. Силното партньорство, желанието за диалог и обмен на идеи са ключ към осигуряването на по-добри крайни резултати.

3. Рамки, макети и прототипи. На този етап структурата на вашия уебсайт се оформя. Wireframing, разработката на макет, който разчита на тези wireframes и вашият бъдещ прототип на дизайн на уебсайт са добри за създаване на сайт, който прави добро първо впечатление. Необходимо е планиране за проектиране на високоефективен уебсайт, така че вашето лого, цветова схема, изображения и други елементи на потребителския интерфейс трябва да бъдат подредени последователно на всяка страница. Тъй като потребителите изпълняват задачи в определен ред, не забравяйте да организирате елементите по начин, който отразява този ред и помага на потребителите да навигират във вашето съдържание.

4. Писане на код. Решенията, взети по време на подготвителния процес, трябва да бъдат прозрачни за всички участници и да бъдат съобщени между тях. Приключването на всички подготвителни стъпки осигурява основата за успешно изпълнение на проекта. След като бъде издадена техническа спецификация, знаейки какви функции са необходими, наетите разработчици на софтуер ще изберат подходяща технологична група. Те също могат да се възползват от теми, API, модули и да се възползват от IDX, MLS и SEO.

5. Проверка на качеството и преглед. Всичко, което е направено преди, сега трябва да бъде прегледано от квалифицирани инженери за осигуряване на качеството. В резултат на това се гарантира, че уебсайтът за недвижими имоти е удобен за потребителя и че предоставя безупречно изживяване на собствениците на имоти, купувачите, наемателите и брокерите, които го посещават.

Колко струва един уебсайт за недвижими имоти?

Не може да има предварително определена цена, тъй като редица параметри ще повлияят на резултата. Цената на изработката на вашия уебсайт за недвижими имоти зависи до голяма степен от обхвата на работата и кой ще участва в изпълнението на проекта. Почасовата цена варира в зависимост от това къде живеят софтуерните инженери и другите служители и колко са квалифицирани. Да приемем, че средната почасова заплата е 30 лева. След това общите разходи за разработка на уебсайт за недвижими имоти могат да бъдат изчислени чрез обобщаване на следните компоненти:

Уеб разработка250 часа7500 лева
UI/UX дизайн150часа4500 лева
Тестване и осигуряване на качеството120 часа3600 лева
Управление на проекти(10-15% от общия бюджет)1560 лева
Обща цена17160 лева

Все пак трябва да имате предвид, че изработката на уебсайт за недвижими имоти има много различни нюанси и общата цена трябва да бъде допълнително уточнена.

Заключение

Днес всеки агент трябва да помисли за уеб разработка на недвижими имоти, която може да помогне за подкрепа и насърчаване на неговото или нейното бизнес развитие. С персонализиран уебсайт става все по-лесно да изградите доверие и да започнете да сключвате толкова много търговски и жилищни сделки с недвижими имоти, колкото никога досега, отговаряйки на всички нужди и желания на клиентите.

Когато събирате екип от висококвалифицирани софтуерни инженери, вие умножавате шансовете си за успех и в крайна сметка получавате перфектен уебсайт. Допринесете за щастието на другите хора и им дайте свобода в намирането на идеалното място, което да наричат дом!